diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Oli Olot després de l'aiguat

Obres

Fitxa de l'obra Olot després de l'aiguat

imatge de Olot després de l'aiguat
Olot després de l'aiguat 1940

Comentari de l'obra Olot després de l'aiguat

A mitjanit del 17 d’octubre de 1940, les aigües ja passaven per damunt del pont del Cal Russet, el que es veu en aquest quadre. L’endemà Olot estava totalment negat. El Fluvià, per culpa de l’aiguat, s’havia desbordat canviant el seu curs habitual. Pel camí s’havia endut el molí del Collell (amb tota la família que hi vivia dins), sis mil dels nou mil volums de la biblioteca, havia capgirat una campana de la foneria Barberí de prop de 500 quilos i havia deixat 2500 obrers sense feina, entre d’altres destrosses. En resum, un capítol històric que cap olotí oblidaria i que a data d’avui encara es recorda i fins i tot es canta.

Naturalment, un pintor com Solé Jorba no podia restar indiferent, tot i que la temàtica pel que era conegut i havia aconseguit professionalitzar-se (estampes campestres i de mercats), no s’adeia gens. Optà per un camí intermedi. Mostraria l’endemà, les destrosses, sí, però amb un bon sol i amb gent que emprèn la marxa de nou. La vida havia de continuar i no sobrava el temps per gaires lamentacions.

- Miquel-Àngel Codes Luna

Dades de l'obra Olot després de l'aiguat

Autoria
Vicenç SOLÉ JORBA (Olot, 1904 - El Brull, 1949)
Títol
Olot després de l'aiguat
Datació
1940
Mides
73 x 92 cm
Tècnica
oli
Suport
tela
Ubicació
Col·lecció particular
Exposicions / activitats
2021. Ripoll. Museu Etnogràfic de Ripoll. "La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot. Col·lecció Jordi Planas"; 2020. Palafrugell. Museu del Suro. "La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot. Col·lecció Jordi Planas".
Localitat retratada
Olot

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Llibreria / recursos:

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.