diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Libro: La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot

Llibreria

Fitxa del llibre La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot

portada del llibre

Comentari del llibre

Des del darrer terç del segle XIX, la pintura a Olot va esdevenir un fenomen de tal magnitud que acabaria definint la pròpia marca de la ciutat. Aquest fenomen sol anomenar-se –a l’acadèmia i al carrer- “Escola d’Olot”, malgrat que d’escola no en va tenir res o ben poca cosa. El que va existir –això sí- és l’intent repetit per part de molts pintors de capturar el paisatge d’Olot, com també unes motivacions i unes interpretacions d’aquesta insistència, que anaren variant amb el temps. Joaquim Vayreda va ser el primer, l’artista que crearia el topos. Darrera d’ell vindrien molts pintors i de molts tipus: els delejants, els trasplantats, els fills de, els que no surten mai del marc i els que sí que ho fan. Tots ells van provocar una densitat artística única al país (tothom a la ciutat coneixia personalment a un pintor), una suma d’obres gegantina sorgida d’una demanda real, que provocà un gest artístic aïllat, personal i a la vegada radical: no intentar-ho més. Gràcies a les obres reunides durant anys a la Col·lecció Jordi Planas, aquesta evolució es pot percebre nítidament.

Dades del llibre / recurs La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot

Format
llibre
Família
arts
Gènere
col·leccions i col·leccionisme
Tema
pintura
Cronologia
XIX - XX
Àmbit geogràfic
Catalunya
Títol
La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot
Autoria
Miquel-Àngel CODES LUNA
Edició
1
Lloc d'edició
Terrassa
Editorial
Jordi Planas
Any
2018
Nombre de pàgines
95
Mides
22,5 x 22,5 cm
Llengua de publicació
català
Artistes vinculats
Josep BERGA BOIX, Joan CLAPERA MAYÀ, Àngel CODINACH, Jordi CURÓS, Melcior DOMENGE, Jordi FARJAS, Enric GALWEY, Pere GUSSINYÉ, Lluís HORTALÀ, Marià LLAVANERA, Ignasi MALLOL, Josep Maria MIR MAS DE XEXÀS, Marian OLIVERAS, Josep OLIVET LEGARES, Ivo PASCUAL, Peret PLANAPUIG, Josep PUJOL, Vicenç SOLÉ JORBA, Joaquim VAYREDA, Francesc VAYREDA, Marian VAYREDA.
ISBN/Dipòsit legal
-
Disponibilitat: IMMEDIATA
35 € Comprar

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Llibres i recursos de la mateixa secció que potser t'interessen:

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.