diderot! Arte y acciones artísticas

Teléfono
+34 615 567 243
Correo-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Arte y acciones artísticas

Llibre: La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot

Librería

Ficha del libro La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot

portada del llibre

Comentario del libro

Des del darrer terç del segle XIX, la pintura a Olot va esdevenir un fenomen de tal magnitud que acabaria definint la pròpia marca de la ciutat. Aquest fenomen sol anomenar-se –a l’acadèmia i al carrer- “Escola d’Olot”, malgrat que d’escola no en va tenir res o ben poca cosa. El que va existir –això sí- és l’intent repetit per part de molts pintors de capturar el paisatge d’Olot, com també unes motivacions i unes interpretacions d’aquesta insistència, que anaren variant amb el temps. Joaquim Vayreda va ser el primer, l’artista que crearia el topos. Darrera d’ell vindrien molts pintors i de molts tipus: els delejants, els trasplantats, els fills de, els que no surten mai del marc i els que sí que ho fan. Tots ells van provocar una densitat artística única al país (tothom a la ciutat coneixia personalment a un pintor), una suma d’obres gegantina sorgida d’una demanda real, que provocà un gest artístic aïllat, personal i a la vegada radical: no intentar-ho més. Gràcies a les obres reunides durant anys a la Col·lecció Jordi Planas, aquesta evolució es pot percebre nítidament.

Datos del libro La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot

Tema
arte
Subtema
pintura
Cronología
XIX - XX
Ámbito geográfico
Cataluña
Título
La captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot
Autoría
Miquel-Àngel CODES LUNA
Edición
1
Lugar de edición
Terrassa
Editorial
Jordi Planas
Año
2018
Colección
-
Número de páginas
95
Medidas
22,5 x 22,5 cm
Lengua de publicación
catalán
Lengua original
catalán
Artistas vinculados
Josep BERGA BOIX, Joan CLAPERA MAYÀ, Àngel CODINACH, Jordi CURÓS, Melcior DOMENGE, Jordi FARJAS, Enric GALWEY, Pere GUSSINYÉ, Lluís HORTALÀ, Marià LLAVANERA, Ignasi MALLOL, Josep OLIVET LEGARES, Ivo PASCUAL, Peret PLANAPUIG, Josep PUJOL, Vicenç SOLÉ JORBA, Francesc VAYREDA, Marian VAYREDA, Joaquim VAYREDA.
ISBN/Depósito legal
-
Disponibilidad: INMEDIATA
35 € Comprar

Comparte

Comparte en Facebook
Tuitea

Libros de la misma sección que quizás te interesan:

portada del libro

Art públic de Barcelona

Género
Realidades
Tema
arte
Subtema
arte público
Autores
Miquel-Àngel CODES LUNA (colaboración), Josep Maria HUERTAS (coordinación), Jaume SOBREQUÉS (coordinación), Jaume FABRE (coordinación)
AGOTADO

Este sitio web emplea cookies propias y de terceros para su navegación y personalización (puedes leer sobre nuestra política de cookies aquí). Si utilizas este sitio web, se sobreentiende que aceptas su uso. Puedes cerrar este mensaje clicando en la galleta.