diderot! Arte y acciones artísticas

Teléfono
+34 615 567 243
Correo-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Arte y acciones artísticas

Llibre: Pintura catalana. El Modernisme

Librería

Ficha del libro Pintura catalana. El Modernisme

portada del llibre

Comentario del libro

Per primera vegada en gran format, les obres més importants d’un dels moments més rics de la pintura catalana: el Modernisme.

L’anhel de modernitat a l’europea era sentit pel món cultural català des dels anys vuitanta del segle XIX, i es va fer evident quan uns pocs arquitectes –Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, etc.– van començar a construir en uns paràmetres radicalment nous.

Un anhel de modernitat de magnitud semblant es va donar en la pintura, de manera estable entre nosaltres al voltant del 1890. Tot i això, ja trobem indicis escadussers de novetat radical en algunes obres primerenques de Ramon Casas, on es veuen traces inequívoques de l’impressionisme –aleshores l’estil pictòric considerat més modern en l’àmbit mundial.

Però ja abans que Casas fes el pas definitiu, alguns pintors de més edat que ell ja havien fet el primer pas cap a la modernitat. Eren sobretot paisatgistes amb fort predomini de la llum, com Joan Roig Soler. Tanmateix, van ser Ramon Casas i Santiago Rusiñol els definidors i el nucli central del nou moviment. I amb ells, en les diverses variants que un moviment tan ric suposa, els grans noms de la pintura catalana del moment: Alexandre de Riquer, Josep M. Tamburini, Adrià Gual o Gaspar Camps destaquen entre els simbolistes, com també el món singular d’Aristides Maillol, el gran escultor rossellonès. Lluís Graner i Francesc Gimeno també van sobresortir com a figures de fort caràcter personal, i Joan Llimona va ser l’ànima del Cercle Artístic de Sant Lluc, creat aleshores sota els auspicis del bisce Torras i Bages. Finalment, tanquen el cercle els anomenats postmodernistes, amb figures tan importants com Hermen Anglada Camarasa, Joaquim Mir, Isidre Nonell, Ramon Pichot o el mateix Picasso, i, amb ells, Lluïsa Vidal, sens dubte la millor pintora catalana de l’època modernista.

Datos del libro Pintura catalana. El Modernisme

Familia
Realidades
Género
arte
Tema
pintura
Cronología
XIX - XX
Ámbito geográfico
Cataluña
Título
Pintura catalana. El Modernisme
Colaboración
Miquel-Àngel CODES LUNA
Coordinación
Francesc FONTBONA
Edición
1
Lugar de edición
Barcelona
Editorial
Enciclopèdia Catalana
Año
2016
Colección
Grans Obres
Número de páginas
416
Medidas
33 x 42 cm
Lengua de publicación
catalán
Artistas vinculados
Hermen ANGLADA CAMARASA, Ramon CASAS, Francesc GIMENO, Lluís GRANER, Joan LLIMONA, Joaquim MIR, Isidre NONELL, Pablo PICASSO, Ramon PICHOT GIRONÈS, Nicolau RAURICH, Alexandre de RIQUER, Santiago RUSIÑOL, Josep Maria TAMBURINI, Ricardo URGELL, Lluïsa VIDAL.
Disponibilidad: AGOTADO

Comparte

Comparte en Facebook
Tuitea

Libros de la misma sección que quizás te interesan:

portada del libro

Picassos de Barcelona

Familia
Realidades
Género
arte
Tema
colecciones y coleccionismo
Autoría
Cesáreo RODRÍGUEZ AGUILERA (autoría)
AGOTADO
portada del libro

Art públic de Barcelona

Familia
Realidades
Género
arte
Tema
arte público
Autores
Josep Maria HUERTAS (coordinación), Jaume FABRE (coordinación), Jaume SOBREQUÉS (coordinación), Miquel-Àngel CODES LUNA (colaboración)
AGOTADO

Este sitio web emplea cookies propias y de terceros para su navegación y personalización (puedes leer sobre nuestra política de cookies aquí). Si utilizas este sitio web, se sobreentiende que aceptas su uso. Puedes cerrar este mensaje clicando en la galleta.