diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

L'Institut d'Estudis Catalans impulsa el Repertori de Col·leccionistes i Col·leccions d’Art i Arqueologia de Catalunya (RCCAAC)

Notes de premsa

L'Institut d'Estudis Catalans impulsa el Repertori de Col·leccionistes i Col·leccions d’Art i Arqueologia de Catalunya (RCCAAC)


Claustre de l'Institut d'Estudis Catalans a Barcelona.

Els bons resultats obtinguts amb el DHAC (Diccionari d’Historiadors de l’Art Català, Valencià i Balear) ha engrescat a l'Institut d'Estudis Catalans a impulsar aquest nou repertori, coordinat pels historiadors Bonaventura Bassegoda i Francesc Fontbona.

Catalunya ha estat i és un país amb una gran afició al col·leccionisme d’art i arqueologia, que ha valorat el seu patrimoni i s’ha esforçat en la seva defensa i preservació. La intenció del present repertori és la de fer visible en un format web – i per tant obert- aquesta poderosa tradició encara poc coneguda d’una manera precisa i individualitzada. Es posarà l’accent en els col·leccionistes, en la mida que aquesta activitat normalment respon a un fet individual, o excepcionalment com una activitat de tipus familiar, però parlarà també de col·leccions, per la paradoxal circumstància que hi pot haver col·leccions sense col·leccionista en sentit estricte. Aquest seria el cas de les donacions dels fons de taller dels artistes (Morera a Lleida, Aragay a Breda o el de la majoria dels fons de fotografia) o de les col·leccions d’art corporatives (com ara "la Caixa", el Banc de Sabadell o el Cercle del Liceu). Per això no es presenta formalment només com un diccionari de col·leccionistes, encara que finalment s’hi assemblarà molt.

El projecte està en les seves primeres passes i compta amb la col·laboració d'un elenc notable d'especialistes, entre els quals hi ha Miquel-Àngel Codes Luna, director de diderot! Art i Accions Artístiques.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.