diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Museo de Bellas Artes de Bilbao (museu)

Espais

Fitxa de Museo de Bellas Artes de Bilbao

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Museo de Bellas Artes de Bilbao

Nom de l'espai
Museo de Bellas Artes de Bilbao
Direcció
Museo Plaza, 2 | 48011 Bilbao
Telèfon
+34 944 396 060
Correu-e
info@museobilbao.com
Web
www.museobilbao.com
Horari habitual
10:00 - 20:00 (dimecres - dilluns) || Dimarts tancat
Dies gratuïts
dimecres
Tipus de fons
divers

Sobre aquest espai:

L'origen de l'actual museu es troba en el primer Museo de Bellas Artes -fundat el 1908 i amb les portes obertes el 1914- i en el Museo de Arte Moderno (inaugurat el 1924, dirigit per Aurelio Arteta i situat en unes dependències de la Diputació). Ambdues institucions i les seves respectives col·leccions es van unir el 1945, any en què es va aixecar l'edifici antic. Aquesta seu es va construir a l'Eixample modern de la ciutat, segons el projecte d'estil neoclàssic dels arquitectes Fernando Urrutia i Gonzalo Cárdenas (Manuel Losada en seria el director fins el 1949). El 1970 es va afegir l'edifici modern (a càrrec dels arquitectes Álvaro Líbano i Ricardo Beascoa, que van realitzar una obra influenciada per l'arquitectura moderna de Mies van der Rohe) i el 2001, una important reforma –ideada per un equip d'arquitectes encapçalat per Luis Uriarte- va acabar de donar al museu la seva fesomia actual.

Ja als inicis de la història de la pinacoteca, es van manifestar algunes característiques que a dia d'avui encara continuen vigents: les importants donacions i llegats rebuts, més la seva ferma voluntat de connexió amb la contemporaneïtat. L'amalgama d'obres d'art de qualitat de segles molt llunyans entre si, li donen un caràcter molt especial.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.