diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Fundació Palau (fundació)

Espais

Fitxa de Fundació Palau

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Fundació Palau

Nom de l'espai
Fundació Palau
Direcció
Riera, 54 | 08393 Caldes d'Estrac
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 937 913 593
Correu-e
fundaciopalau@fundaciopalau.cat
Web
www.fundaciopalau.cat
Horari habitual
10.30 - 14.00 (dimarts, dimecres, diumenges i festius); 10.30 - 14.00 i 17.00 - 19.00 (dijous, divendres i dissabtes). Horari d'estiu (18 de juny - 15 de setembre): 11.00 - 14.00 (dimarts, dimecres, diumenges i festius); 11.00 - 14.00 i 17.00 - 20.00 (dijous, divendres i dissabtes). Dilluns tancat
Dies gratuïts
cap
Tipus de fons
art modern i contemporani

Sobre aquest espai:

El fons de la Fundació Palau està constituït pel doble llegat de Josep Palau i Fabre. D’una banda, el fons aplegat pel seu pare, Josep Palau i Oller. De l’altra, l’aportació del mateix Josep Palau i Fabre, el qual, en l’afany de continuar la tasca col·leccionista del seu pare, reuní una gran col·lecció d’obres. El conjunt resultant es divideix en tres grans blocs:

La Sala Pintura i escultura catalana 1900-1920, recull la col·lecció de Josep Palau Oller, el pare de Josep Palau i Fabre, que fou pintor, col·leccionista d’art i dissenyador d’interiors, juntament amb obres d’artistes coetanis com Josep Mompou, Isibre Nonell, Manel Humbert i Ismael Smith. Josep Palau i Fabre va completar la col·lecció amb obres d’artistes com Joaquim Torres Garcia, donant així continuïtat a la tasca del seu pare.

La Sala Defensa de l’Avantguarda recull l’obra d’artistes com Joan Miró, Antoni Clavé, Juli González o Pau Gargallo. També incorpora el testimoni de la col·laboració de Josep Palau i Fabre amb artistes com Ràfols Casamada o la seva relació amb pintors com Antoni Tàpies i Joan Ponç i amb els més actuals Miquel Barceló i Perejaume.

La Sala Estimat Picasso exhibeix de forma permanent un conjunt molt variat d’obres picassianes, des dels inicis del pintor a l’escola de Belles Arts de Barcelona, la Llotja, fins als darrers anys de la seva vida. Aquest és, sens dubte, el conjunt més valuós de la Fundació Palau.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.