diderot! Art i accions artístiques

Telèfon
+34 615 567 243
Correu-e
box@diderot.info
ca
es

BETA

diderot! Art i accions artístiques

Biblioteca - Museu Víctor Balaguer (museu)

Espais

Fitxa de Biblioteca - Museu Víctor Balaguer

Imatge de l'espai

Dades de contacte de Biblioteca - Museu Víctor Balaguer

Nom de l'espai
Biblioteca - Museu Víctor Balaguer
Direcció
Avinguda de Víctor Balaguer, s/n | 08800 Vilanova i la Geltrú
Situació
Google Maps
Telèfon
+34 938 154 202
Correu-e
informacio@victorbalaguer.cat
Web
www.victorbalaguer.cat
Horari habitual
matins: 10.00 - 14.00 (dimarts - divendres); dissabtes, dimenges i festius: 11.00 - 14.00. Tardes: 17.00 - 19.00 (dimarts - dissabte); 19.00 - 21.00 (dijous)
Dies gratuïts
dijous a la tarda i el primer diumenge de cada mes
Tipus de fons
divers

Sobre aquest espai:

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer va néixer a finals del segle XIX amb la voluntat d’oferir al públic l’oportunitat de veure reunides múltiples col·leccions d’art, llibres i etnografia que Víctor Balaguer havia atresorat al llarg de la seva vida. El fons estava format per objectes procedents tant de Catalunya com d’altres cultures d’arreu del món, algunes molt llunyanes, fet que convertia part de les sales en mostres de curiositats exòtiques als ulls de la gent d’aquells moments.

Balaguer feu construir un edifici de nova planta expressament per a fer de Museu i Biblioteca públics. Amb aquesta magna obra es disposava a contribuir en l’avenç del país, ja que estava convençut de que la cultura constituïa la base per al progrés d’un poble. La seva fundació l’any 1884 va coincidir amb la dècada de l’anomenada Febre d’Or, que en el camp de les arts i la museologia correspon al període de la recerca i la revaloració de les arts industrials i el disseny i que possibilitarà el naixement immediat de l’art modernista català.

Col·lecció

Artistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Tuiteja

Aquest lloc web fa servir galetes pròpies i de tercers per a la seva navegació i personalització (pots llegir sobre la nostra política de galetes aquí). Si utilitzes aquest lloc web, se sobreentén que acceptes el seu ús. Pots tancar aquest missatge clicant la galeta.